Google reCAPTCHA

Sigurno ste videli da neki sajtovi imaju novi Captcha sistem protiv robota gde je potrebno samo da kliknete na kućicu. Ali, kako Captcha zna da je kućicu kliknuo čovijek a ne robot?

Zapravo, to nije klasično Check polje već div unutar iframe-a. Pored toga nalazi se i nevidljivo polje u koje se upisuje unikatna vrijednost, a to polje ne može da učita robot jer ne podržava Javascript.

Ipak, neki roboti podržavaju Javascript, to znači da je nova Captcha ipak ranjiva? Naravno da ne. Kliktanje Check polja i čuvanje unikatnog Koda u nevidljivo polje nije jedini mehanizam zaštite. Captcha je toliko usavršena da koristi mnogo više parametara na osnovu kojih utvrđuje da li je polje kliknuo čovijek ili robot.
Zašto svaka stranica treba ovu opciju?

Broj robota kao i hakera konstantno raste, a samim time se povećava i mogućnost zloupotrebe Vaše nezaštićene kontakt forme za slanje velikog broja SPAM poruka. Ukoliko Vaša kontakt forma nije zasštićena sa Google reCAPTCHOM velika je vjerovatnoća da ćete biti još jedna u nizu web stranica koje hosting provajderi nakon napada suspenduju kako bi spriječili slanje velikog broja SPAM poruka sa Vaše domene odnosno web stranice. 

Otvorite Vašu stranicu...
a stranica suspendovana

Kao što smo već ranije rekli ukoliko dođe do masovnog slanja SPAM poruka putem Vaše nezaštićene kontakt forme svaki hosting provajder će suspendovati Vaš account kako bi zaštitio sve ostale stranice na njihovim serverima.

Koji su koraci kako bi riješili ovaj nastali problem? Prvi korak je da nam pošaljete pristupnep odatke za Vaš hosting nakon čega naše osoblje kontaktira hosting kompaniju i traži privremeno kratkotrajno skidanje suspenzije kako bi naš tim instalirao i podesio Google reCAPTCHU na Vašu kompletnu stranicu. Nakon instaliranja ove sigurnosne mjere pratimo situaciju na serveru još 24 sata kako bi bili sigurno da je prijetnja slanja SPAM poruka uspješno otklonjenja.

Friend Colors svim svojim klijentima uz novu stranicu izvrši kreiranje i podešavanje ove sigurnosne mjere.
Cijena kreiranja, instaliranja i podešavanja Google reCAPTCHE na web stranici iznosi 25,00KM .
Rad sa jedinstvenom Agencijom

Friend Colors pokušava da svojim klijentima pruži maksimalnu podršku kako za vrijeme trajanja izrade web stranice tako i nakon primopredaje projekta.
Naši klijenti su nama na prvom mjestu i nama je to jako bitan segment stoga se trudimo da budemo dostupni putem emaila tokom 24 sata dnevno.

100+
Zadovoljnih klijenata
120+
Završenih projekata
Web dizajn
100%
Wordpress
100%
Baze podataka
100%
Marketing
95%
HTML CSS
90%
Šta klijenti kažu o nama

Klijenti Friend Colors-a i naši rezultati najbolji su dokaz da naše metodologije funkcioniraju. Ali dobili smo i brojne nagrade i pohvale od medija i naših klijenata.

Kontaktirajte nas

error: Strogo zabranjeno kopiranje i korštenje sadržaja web stranice!